Posna pita krompiruša

Pita krompiruša

Advertisement

Sastojci za posnu pitu krompirušu:

  • 800 g kora za pitu (gibanicu),
  • 2 dl ulja,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 1,5 kg krompira,
  • 2 dl vode,
  • so,
  • biber.

Posna pita krompiruša se priprema na sledeći način:

  1. Krompir oguliti i izrendati na sitno rende.
  2. Na delu ulja propržiti sitno iseckan luk, a zatim izmešati sa krompirom.
  3. Posoliti pobiberiti i ponovo dobro promešati.
  4. Pleh podmazati, a pećnicu uključiti na 250 stepeni C.
  5. Uzimati jednu po jednu koru, poprskati uljem, premazati nadevom, zaviti u rolnu i stavljati jednu do druge u pleh.
  6. Složenu pitu peći u tako zagrejanoj pećnici oko 10 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još pola sata.
  7. Vrelu piti preliti mešavinom ulja i proključale, posoljene vode .
  8. Vratiti na kratko u pećnicu da pita upije tečnost, a zatim izvaditi, pokriti salvetom i ostaviti da se malo prohladi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita krompiruša
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 20 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares