- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu krompirušu:
- 800 g kora za pitu (gibanicu),
- 2 dl ulja,
- 3 glavice crnog luka,
- 1,5 kg krompira,
- 2 dl vode,
- so,
- biber.
Posna pita krompiruša se priprema na sledeći način:
- Krompir oguliti i izrendati na sitno rende.
- Na delu ulja propržiti sitno iseckan luk, a zatim izmešati sa krompirom.
- Posoliti pobiberiti i ponovo dobro promešati.
- Pleh podmazati, a pećnicu uključiti na 250 stepeni C.
- Uzimati jednu po jednu koru, poprskati uljem, premazati nadevom, zaviti u rolnu i stavljati jednu do druge u pleh.
- Složenu pitu peći u tako zagrejanoj pećnici oko 10 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još pola sata.
- Vrelu piti preliti mešavinom ulja i proključale, posoljene vode .
- Vratiti na kratko u pećnicu da pita upije tečnost, a zatim izvaditi, pokriti salvetom i ostaviti da se malo prohladi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pita krompiruša
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -