čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.
Za salatni preliv:
- Advertisement -
limun,
četiri-pet kašika maslinovog ulja,
pola kašičice kima u prahu,
čen belog luka,
so,
biber.
Posna šarena salata se priprema na sledeći način:
Vodu posolite i kuvajte do vrenja, dodajte kus-kus, promešajte, sklonite s ringle, poklopite i ostavite da nabubri.
Ohlađeni i nabubreni kus-kus pomešajte sa seckanim lukom, oceđenim pasuljem i kukuruzom šećercem, dodajte seckani peršun i ljutu papričicu i sve promešajte.
Posebno pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, kim i biber, snažno promešajte i prelijte salatu.
Promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posnu pitu sa sojom i šampinjonima:
500 g kora za pitu,
5 kafenih šoljica soje (to je oko 150 g),
5-6 kafenih šoljica vrele vode,
400 g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
1 prašak za pecivo,
biber,
so.