čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.
Za salatni preliv:
limun,
četiri-pet kašika maslinovog ulja,
pola kašičice kima u prahu,
čen belog luka,
so,
biber.
Posna šarena salata se priprema na sledeći način:
Vodu posolite i kuvajte do vrenja, dodajte kus-kus, promešajte, sklonite s ringle, poklopite i ostavite da nabubri.
Ohlađeni i nabubreni kus-kus pomešajte sa seckanim lukom, oceđenim pasuljem i kukuruzom šećercem, dodajte seckani peršun i ljutu papričicu i sve promešajte.
Posebno pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, kim i biber, snažno promešajte i prelijte salatu.
Promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posnu čokoladnu pitu sa šljivama:500g kora za pitu,200g šljiva,100g šećera,100g posne čokolade,200ml crnog vina,1 kesica cimeta,200g biljnog margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više