čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.
Za salatni preliv:
limun,
četiri-pet kašika maslinovog ulja,
pola kašičice kima u prahu,
čen belog luka,
so,
biber.
Posna šarena salata se priprema na sledeći način:
Vodu posolite i kuvajte do vrenja, dodajte kus-kus, promešajte, sklonite s ringle, poklopite i ostavite da nabubri.
Ohlađeni i nabubreni kus-kus pomešajte sa seckanim lukom, oceđenim pasuljem i kukuruzom šećercem, dodajte seckani peršun i ljutu papričicu i sve promešajte.
Posebno pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, kim i biber, snažno promešajte i prelijte salatu.
Promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posne sarmice sa smuđem:1kg mladog kupusa,so,veza bosiljka,500g fileta smuđa,kašika limunovog soka,biber,3 kašike ajvara ili paradajz pirea,200ml instant supe,kašika gustina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više