- Advertisement -
Sastojci za posnu šarenu salatu:
- čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
- čaša vode,
- kašičica soli,
- konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
- konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
- pola glavice crvenog luka,
- pola veze peršuna,
- ljuta papričica.
Za salatni preliv:
- limun,
- četiri-pet kašika maslinovog ulja,
- pola kašičice kima u prahu,
- čen belog luka,
- so,
- biber.
Posna šarena salata se priprema na sledeći način:
- Vodu posolite i kuvajte do vrenja, dodajte kus-kus, promešajte, sklonite s ringle, poklopite i ostavite da nabubri.
- Ohlađeni i nabubreni kus-kus pomešajte sa seckanim lukom, oceđenim pasuljem i kukuruzom šećercem, dodajte seckani peršun i ljutu papričicu i sve promešajte.
- Posebno pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, kim i biber, snažno promešajte i prelijte salatu.
- Promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i do serviranja čuvajte u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna šarena salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -