Sastojci za posnu pastu sa gamborima i brokolijem:
500 g očišćenih velikih gambora,
500 g posnih špageta ili paste po izboru,
kašika maslinovog ulja,
200 g cvetova brokolija,
2 čena belog luka,
kašika soka od limuna,
jedna ljuta zelena paprika,
so po ukusu.
Posna pasta sa gamborima i brokolijem se priprema na sledeći način:
Pastu skuvajte u kipućoj slanoj vodi i ocedite je.
Dok se kuva dobro zagrejte maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivom podlogom i kratko izdinstajte sitno iseckani beli luk, a zatim dodajte opran brokoli, posolite i pobiberite, pa dinstajte još nekoliko minuta da spanać omekša.
Sklonite s ringle i odložite sa strane.
Gambore kuvajte desetak minuta i pomešajte ih sa spanaćem, dodajte limun i ljutu papriku isečenu na kolutove.
Pastu sipajte u tanjire, a preko povrće iz tiganja.
Sastojci za posne mafine sa jabukama i cimetom:
2 šolje brašna,
1 šolja šećera,
2 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice soli,
1 kašičica cimeta,
1/2 šolje biljnog ulja,
1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ili ovseno),
2 kašičice vanilin šećera,
2 srednje velike jabuke, oljuštene i iseckane na kockice.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više