Pastrmka na roštilju

Pastrmka na roštilju

Advertisement

Sastojci za pastrmku na roštilju:

  • 1 kg sveže pastrmke,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 svež paradajz,
  • 1 zelena paprika,
  • peršun,
  • 1/4 l ulja,
  • sok od jednog limuna.

Pastrmka na roštilju se priprema na sledeći način:

  1. Svežu pastrmku dobro oprati u hladnoj vodi i ispeći je na roštilju.
  2. Kada budu pečene obe strane, staviti je na dugačak tanjir za ribu.
  3. Pečenoj ribi nožem raseći leđa od glave do repa.
  4. Pažljivo odvojiti kost, izvaditi utrobu, pa ribu posoliti i pobiberiti.
  5. Zatim spremiti nadev na sledeći način: iseći sitno jednu glavicu crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelenu papriku i peršunovo lišće. Sve pomešati pa ovim nadevom napuniti mesto gde je bila utroba ribe.
  6. U tiganju dobro zagrejati ulje i njim preliti celu ribu.
  7. Preliti ribu sokom od limuna.
  8. Ohladiti je i tek tada služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pastrmka na roštilju
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares