Pastrmka na roštilju se priprema na sledeći način:
Svežu pastrmku dobro oprati u hladnoj vodi i ispeći je na roštilju.
Kada budu pečene obe strane, staviti je na dugačak tanjir za ribu.
Pečenoj ribi nožem raseći leđa od glave do repa.
Pažljivo odvojiti kost, izvaditi utrobu, pa ribu posoliti i pobiberiti.
Zatim spremiti nadev na sledeći način: iseći sitno jednu glavicu crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelenu papriku i peršunovo lišće. Sve pomešati pa ovim nadevom napuniti mesto gde je bila utroba ribe.
U tiganju dobro zagrejati ulje i njim preliti celu ribu.
Sastojci za posni kari od slatkog krompira i kikirikija:
2 slatka krompira (oljuštena i isečena na kockice),
1 crveni luk (sitno seckan),
3 čena belog luka (sitno seckana),
1 kašika svežeg đumbira (rendan),
1 konzerva kokosovog mleka (400 ml),
2 kašike kikiriki putera,
1 kašika kari praha,
1 kašičica kurkume,
1 kašičica kima,
2 šolje povrćnog bujona,
so i biber po ukusu,
svež korijander za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više