Pastrmka na roštilju se priprema na sledeći način:
Svežu pastrmku dobro oprati u hladnoj vodi i ispeći je na roštilju.
Kada budu pečene obe strane, staviti je na dugačak tanjir za ribu.
Pečenoj ribi nožem raseći leđa od glave do repa.
Pažljivo odvojiti kost, izvaditi utrobu, pa ribu posoliti i pobiberiti.
Zatim spremiti nadev na sledeći način: iseći sitno jednu glavicu crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelenu papriku i peršunovo lišće. Sve pomešati pa ovim nadevom napuniti mesto gde je bila utroba ribe.
U tiganju dobro zagrejati ulje i njim preliti celu ribu.
Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:
400 g tofu sira,
75 g smeđeg šećera,
pola kašičice ekstrakta vanile,
125 g posnog margarina,
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina),
100 g smrznutog bobičastog voća.