Pastrmka na roštilju se priprema na sledeći način:
Svežu pastrmku dobro oprati u hladnoj vodi i ispeći je na roštilju.
Kada budu pečene obe strane, staviti je na dugačak tanjir za ribu.
Pečenoj ribi nožem raseći leđa od glave do repa.
Pažljivo odvojiti kost, izvaditi utrobu, pa ribu posoliti i pobiberiti.
Zatim spremiti nadev na sledeći način: iseći sitno jednu glavicu crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelenu papriku i peršunovo lišće. Sve pomešati pa ovim nadevom napuniti mesto gde je bila utroba ribe.
U tiganju dobro zagrejati ulje i njim preliti celu ribu.
Sastojci za posnu kinou sa pečenim jabukama i cimetom:
1 šolja kinoe,
2 šolje vode,
2 jabuke, isečene na kriške,
1 kašičica cimeta,
1/4 šolje javorovog sirupa,
1/4 šolje seckanih oraha,
prstohvat soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više