- Advertisement -
Sastojci za pastrmku na roštilju:
- 1 kg sveže pastrmke,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 svež paradajz,
- 1 zelena paprika,
- peršun,
- 1/4 l ulja,
- sok od jednog limuna.
Pastrmka na roštilju se priprema na sledeći način:
- Svežu pastrmku dobro oprati u hladnoj vodi i ispeći je na roštilju.
- Kada budu pečene obe strane, staviti je na dugačak tanjir za ribu.
- Pečenoj ribi nožem raseći leđa od glave do repa.
- Pažljivo odvojiti kost, izvaditi utrobu, pa ribu posoliti i pobiberiti.
- Zatim spremiti nadev na sledeći način: iseći sitno jednu glavicu crnog luka, 1 svež paradajz, 1 zelenu papriku i peršunovo lišće. Sve pomešati pa ovim nadevom napuniti mesto gde je bila utroba ribe.
- U tiganju dobro zagrejati ulje i njim preliti celu ribu.
- Preliti ribu sokom od limuna.
- Ohladiti je i tek tada služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Pastrmka na roštilju
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -