Posni sendvič sa vrganjima

512
- Advertisement -

Posni sendvič sa vrganjima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sendvič sa vrganjima:

  • 300g pečuraka (vrganja),
  • 1 paradajz,
  • 2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu,
  • 1 plavi patlidžan,
  • sirće,
  • so,
  • peršun,
  • bosiljak,
  • 4 zemičke od integralnog brašna/tost hleb.

Posni sendvič sa vrganjima se priprema na sledeći način:

  1. Vrganje operite i posušite na salveti.
  2. Operite plavi patlidžan i isecite ga na kolutove. Posolite ih, prelijte uljem i slažite u pleh za pečenje.
  3. Polovinu količine vrganja isecite na kockice, a preostali deo na kriške.
  4. Kriške vrganja stavite u pleh za pečenje s patlidžanom, posolite i prelite uljem.
  5. Pecite ih u rerni na 200 °C oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi.
  6. U tiganju na ulju ispržite paradajz i vrganje isečene na kockice, dodajte beli luk I posolite.
  7. Prelijte sirćetom, promešajte i dinstajte na laganoj vatri  oko 5 minuta u poklopljenoj posudi. Povremeno promešajte.
  8. Dodajte peršun, bosiljak i sklonite sa šporeta.
  9. Zemičke isecite na pola, pa ih prepecite da budu hrskave kao tost.
  10. Na donju polovinu zemički slažite kolutove patlidžana, smesu od vrganja i paradajza i kriške vrganja. Poklopite.
  11. Poslužiti toplo
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sendvič sa vrganjima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -