- Advertisement -
Sastojci za posni sendvič sa vrganjima:
- 300g pečuraka (vrganja),
- 1 paradajz,
- 2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu,
- 1 plavi patlidžan,
- sirće,
- so,
- peršun,
- bosiljak,
- 4 zemičke od integralnog brašna/tost hleb.
Posni sendvič sa vrganjima se priprema na sledeći način:
- Vrganje operite i posušite na salveti.
- Operite plavi patlidžan i isecite ga na kolutove. Posolite ih, prelijte uljem i slažite u pleh za pečenje.
- Polovinu količine vrganja isecite na kockice, a preostali deo na kriške.
- Kriške vrganja stavite u pleh za pečenje s patlidžanom, posolite i prelite uljem.
- Pecite ih u rerni na 200 °C oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi.
- U tiganju na ulju ispržite paradajz i vrganje isečene na kockice, dodajte beli luk I posolite.
- Prelijte sirćetom, promešajte i dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta u poklopljenoj posudi. Povremeno promešajte.
- Dodajte peršun, bosiljak i sklonite sa šporeta.
- Zemičke isecite na pola, pa ih prepecite da budu hrskave kao tost.
- Na donju polovinu zemički slažite kolutove patlidžana, smesu od vrganja i paradajza i kriške vrganja. Poklopite.
- Poslužiti toplo
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni sendvič sa vrganjima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -