- Advertisement -
Sastojci za Gravče na tavče:
- 500 g kuvanog belog pasulja,
- 4 kašike ulja,
- 3 zelene paprike,
- biber,
- kašika aleve paprike,
- 500 g praziluka,
- so,
- 3 paradajza,
- kašika začina od povrća.
Gravče na tavče se priprema na sledeći način:
- Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
- U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
- Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
- Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
- Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Gravče na tavče
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -