Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
Sastojci za Daikon supu:
1 srednja bela rotkva,
2 štapića celera,
1 manji crveni luk,
1/2 praziluka,
1 šargarepa,
ulje,
1 kašika seckanog peršuna,
prstohvat belog luka u prahu,
200 g pelata paradajza,
mešavina začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više