Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:1 glavica karfiola,400g tikvice,1/2 glavice luka,1 struk praziluka,1 struk celera,maslinovo ulje,biber,beli biber,1 kašičica estragona,4-5 čena belog luka,so, prezle.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više