Gravče na tavče

Gravče na tavče

Advertisement

Sastojci za Gravče na tavče:

  • 500 g kuvanog belog pasulja,
  • 4 kašike ulja,
  • 3 zelene paprike,
  • biber,
  • kašika aleve paprike,
  • 500 g praziluka,
  • so,
  • 3 paradajza,
  • kašika začina od povrća.

Gravče na tavče se priprema na sledeći način:

  1. Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
  2. U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
  3. Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
  4. Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
  5. Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Gravče na tavče
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares