- Advertisement -
Sastojci za morsku ribu na krompiru:
- 500 g krompira,
- dve glavice crnog luka,
- 1 kg morske ribe,
- so,
- biber,
- 2 čena belog luka,
- ruzmarin,
- peršun,
- celer,
- čaša belog vina,
- ulje.
Morska riba na krompiru se priprema na sledeći način:
- Očistiti, iseckati i prodinstati 2 glavice luka na ulju.
- Sipati u plitku posudu i raširiti.
- Oljuštiti i na kolute iseći krompir, naslagati ga preko luka, a preko svega naslagati komade očišćene i oprane ribe.
- Posuti sitno seckanim belim lukom i ruzmarinom, seckanim peršunom i celerom.
- Posoliti, pobiberiti, preliti sa još ulja i čašom belog vina.
- Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Morska riba na krompiru
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -