Riblji brodet

Riblji brodet

Advertisement

Potrebno je:

  • 1,2 kg različite očišćene morske ribe,
  • 3 kašike brašna,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 2 glavice luka,
  • 5 čenova belog luka,
  • 200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz pirea,
  • 2 kašike vinskog sirćeta,
  • kašika suvog začina,
  • veza peršuna,
  • so,
  • biber.

Priprema:

  1. Ribu isecite na veće komade, posolite, svaki komad uvaljajte u brašno i kratko ispržite na vrelom ulju, pa poređajte na upijajući papir.
  2. U ulju u kojem se riba pržila zajedno ispržite iseckan crni i beli luk, dodajte paradajz isečen na kockice ili paradajz pire, smanjite temperaturu i dinstajte još 10 minuta.
  3. Dodajte prženu ribu, vinsko sirće, 0,5 dl vode i suvi začin.
  4. Posolite, pobiberite i dinstajte dok riba ne omekša.
  5. Pospite iseckanim peršunom i servirajte.

Pin It on Pinterest

Shares