- Advertisement -
Potrebno je:
- 1,2 kg različite očišćene morske ribe,
- 3 kašike brašna,
- 1 dl maslinovog ulja,
- 2 glavice luka,
- 5 čenova belog luka,
- 200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz pirea,
- 2 kašike vinskog sirćeta,
- kašika suvog začina,
- veza peršuna,
- so,
- biber.
Priprema:
- Ribu isecite na veće komade, posolite, svaki komad uvaljajte u brašno i kratko ispržite na vrelom ulju, pa poređajte na upijajući papir.
- U ulju u kojem se riba pržila zajedno ispržite iseckan crni i beli luk, dodajte paradajz isečen na kockice ili paradajz pire, smanjite temperaturu i dinstajte još 10 minuta.
- Dodajte prženu ribu, vinsko sirće, 0,5 dl vode i suvi začin.
- Posolite, pobiberite i dinstajte dok riba ne omekša.
- Pospite iseckanim peršunom i servirajte.
- Advertisement -