Bela riba u belom sosu

Bela riba u belom sosu

Advertisement

Potrebno je:

  • 2 kg krupnije bele morske ribe,
  • 1/2 kg crnog luka,
  • šaka peršuna,
  • sok od tri limuna,
  • maslinovo ulje,
  • mleveni biber,
  • malo ruzmarina,
  • lorber,
  • kapar,
  • so,
  • začini.

Priprema:

  1. Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom ulju, pa kada bude staklast naliti vodom i ostaviti da krčka pola sata.
  2. Zatim iz luka ocediti tečnost, pa njome naliti u užu tepsiju stavljenu očišćenu, isečenu i začinjenu ribu (mleveni biber, malo ruzmarina, lorbera, kapra i soli).
  3. Vode mora biti toliko da riba u njoj sasvim ogrezne.
  4. Ribu staviti u zagrejanu pećnicu, pa je pustiti da krčka dok ne omekša.
  5. Pri kraju kuvanja ribu posuti sitno seckanim peršunom, naliti je limunovim sokom i vratiti da još malo krčka dok sos u kome je ne bude sasvim svetao.

 

Pin It on Pinterest

Shares