- Advertisement -
Potrebno je:
- 2 kg krupnije bele morske ribe,
- 1/2 kg crnog luka,
- šaka peršuna,
- sok od tri limuna,
- maslinovo ulje,
- mleveni biber,
- malo ruzmarina,
- lorber,
- kapar,
- so,
- začini.
Priprema:
- Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom ulju, pa kada bude staklast naliti vodom i ostaviti da krčka pola sata.
- Zatim iz luka ocediti tečnost, pa njome naliti u užu tepsiju stavljenu očišćenu, isečenu i začinjenu ribu (mleveni biber, malo ruzmarina, lorbera, kapra i soli).
- Vode mora biti toliko da riba u njoj sasvim ogrezne.
- Ribu staviti u zagrejanu pećnicu, pa je pustiti da krčka dok ne omekša.
- Pri kraju kuvanja ribu posuti sitno seckanim peršunom, naliti je limunovim sokom i vratiti da još malo krčka dok sos u kome je ne bude sasvim svetao.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Bela riba u belom sosu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -