Posni sendviči sa paradajzom

Posni sendviči od paradajza

Advertisement

Sastojci za posne sendviče sa paradajzom:

  • 6 velikih paradajza,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 4 parčeta tosta,
  • čen belog luka,
  • 8 kašičica paradajz pirea,
  • so i biber po ukusu.

Posni sendviči sa paradajzom se pripremaju na sledeći način:

  1. Rernu zagrejte na 250 stepeni, pleh ili vatrostalnu činiju obložite kolačarskim papirom i premažite sa malo malsinovog ulja.
  2. Paradajz operite i horizontalno isecite na kolutove debljine 1 cm, poređajte ih na papir i posolite.
  3. Pecite ih u rerni oko 10 minuta, posle pet minuta okrenite ih na drugu stranu.
  4. Izvadite pleh i ostavite da se paradjz prohladi.
  5. Tost dobro premažite polovinama čena belog luka, pa ga isecite na kockice i posolite.
  6. Dva koluta paradajza spojite, a na jedan nanesite kašičicu paradajz pirea i kašičicu kockica tosta, pa preko stavite 2 koluta paradajza.
  7. Ovako napravite sendviče dok ne potrošite sav paradajz i tost.
  8. Servirajte odmah, dok je paradjz topao.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sendviči sa paradajzom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares