Posni umak Mediteranska salsa

1991
- Advertisement -

Posni umak Mediteranska salsa

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni umak mediteransku salsu:

  • 500 g paradajza,
  • glavica crnog luka,
  • 5 čenova belog luka,
  • crvena paprika,
  • 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna,
  • 6 kašika peršuna,
  • kašičica morske soli,
  • kašičica bibera.

Mediteranska salsa se priprema na sledeći način:

  1. Paradajz operite, oljuštite i isecite na kockice, ali ne stežite plodove jako da ne bi izašao sok.
  2. Crni i beli luk oljuštite i krupno iseckajte, a papriku očistite od semenki i isecite na tanke kolutove.
  3. Kuvajte u šerpi dok ne provri, pa dodajte sok od limuna, so, biber i peršun.
  4. Servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni umak Mediteranska salsa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -