- Advertisement -
Sastojci za posni umak mediteransku salsu:
- 500 g paradajza,
- glavica crnog luka,
- 5 čenova belog luka,
- crvena paprika,
- 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna,
- 6 kašika peršuna,
- kašičica morske soli,
- kašičica bibera.
Mediteranska salsa se priprema na sledeći način:
- Paradajz operite, oljuštite i isecite na kockice, ali ne stežite plodove jako da ne bi izašao sok.
- Crni i beli luk oljuštite i krupno iseckajte, a papriku očistite od semenki i isecite na tanke kolutove.
- Kuvajte u šerpi dok ne provri, pa dodajte sok od limuna, so, biber i peršun.
- Servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni umak Mediteranska salsa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -