Naslovna Sastojci Paradajz pire

Sastojak: paradajz pire

Posna supa od paradajza i spanaća

Posna supa od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu supu od paradajza i spanaća: 500 g svežeg paradajza (ili 400 g konzerviranog paradajza), 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 100 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (po želji).
Posno varivo od bundeve i pasulja

Posno varivo od bundeve i pasulja

Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja: 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice, 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, iseckana, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 litar povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne bolonjeze od sočiva

Posne bolonjeze od sočiva

Sastojci za posne bolonjeze od sočiva: 1 šolja sočiva (zelena ili smeđa), 1 crni luk, sitno seckan, 2 šargarepe, iseckane na kockice, 2 stabljike celera, iseckane na kockice, 3 čena belog luka, sitno seckana, 1 konzerva (400 g) seckanog paradajza, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 1 kašičica mlevene paprike, 2 šolje povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 200 g testenine po izboru (posne).
Posni gulaš od soje

Posni gulaš od soje

Sastojci za posni gulaš od soje: 200 g sojinih komadića, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 400 g paradajz pelata, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika brašna, 1 kašika dimljene paprike, 1 kašika mlevene crvene paprike, 1 lovorov list, so i biber po ukusu, 1 kašika ulja, 1 litar povrćnog bujona, sveži peršun za dekoraciju.
Posne pice od tikvica

Posne pice od tikvica

Sastojci za posne pice od tikvica: 2 velike tikvice (isečene na  kolutove), 1/2 šolje pasiranog paradajza, 1/2 crvenog luka, 1/2 crvene paprike,  1/2 šolje posnog biljnog sira, 2 kašike paradajz pirea, 2 kašičice suvog biljnog začina, so i biber po ukusu.
Posna musaka sa pečurkama

Posna musaka sa pečurkama

Sastojci za posnu musaku sa pečurkama: 1 kg krompira,  500 g pečuraka,  1 crveni luk, 2 čena belog luka,  2 šargarepe, 1 crvena paprika,  2 paradajza,  200 g paradajz pirea, 2 kašičice suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 500 ml posnog sojinog jogurta, 2 kašike brašna, mirođija za posipanje (opciono).
Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Posna krompir čorba sa crvenom paprikom

Sastojci za posnu krompir čorbu sa crvenom paprikom: 4-5 srednjih krompira,  1 crvena paprika,  1 glavica crnog luka,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka,  1 šolja pasulja (najbolje beli ili crni pasulj),  1/2 šolje integralnog pirinča,  1 kašika paradajz pirea, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog majčine dušice, so i biber po ukusu, 1-2 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćne supe.
Posna pita sa spanaćem i paradajz prelivom

Posna pita sa spanaćem i paradajz prelivom

Sastojci za posnu pitu sa spanaćem i paradajz prelivom: Za koru: 2 šolje integralnog brašna, 1/2 šolje posnog maslaca ili maslinovog ulja, prstohvat soli, 1/2 šolje hladne vode. Za fil: 4 šolje svežeg spanaća, 1 šolja posnog sira (tofu ili posnog sira od biljnog mleka), 1 crveni luk,  2 čena belog luka, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja za prženje. Za preliv od paradajza: 1 šolja paradajz soka, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika posnog sirćeta (npr. od jabuka), 1 kašičica sušenog origana, so i biber po ukusu.
Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

Posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama

Sastojci za posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama: Za knedle: 2 šolje krompira,  2 šolje posnog brašna, 1/2 šolje griza, prstohvat soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za punjenje: 1 šolja kiselog kupusa, 1 šolja posnih suvih šljiva. Za posni sos: 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe,  1 lovorov list, so i biber po ukusu, 2 kašike paradajz pirea, 1/2 šolje posnog kiselog mleka ili jogurta, 2 kašike posnog margarina ili maslinovog ulja.
Posno bolonjeze sočivo

Posno bolonjeze sočivo

Sastojci za posno bolonjeze sočivo:2 kašike maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,2 šargarepe,1 kašika paradajz pirea,1 konzerva paradajza,2 kašičice suvog bosiljka,1 kašičica suvog bosiljka,1/4 kašičice sode,so i biber,2 šolje crvenog sočiva,2 šolje vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -