Oslić u kukuruznom brašnu

Oslić u kukuruznom brašnu

Advertisement

Sastojci za oslić u kukuruznom brašnu:

  • 800 g fileta od oslića,
  • čaša kukuruznog griza,
  • čaša kukuruznog brašna,
  • kašičica belog luka u prahu,
  • ulje,
  • so.

Oslić u kukuruznom brašnu se priprema na sledeći način:

  1. Odmrznite filete, pa ih prosušite čistom krpom.
  2. Pomešajte kukuruzni griz, brašno i beli luk.
  3. Ribu dobro posolite sa obe strane, pa svaki filet uvaljajte u kukuruznu mešavinu, otresite višak brašna, ređajte na tanjir i ostavite da odstoje neko vreme.
  4. Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobije lepu, zlatno žutu boju.
  5. Služite sa kriškama limuna, uz neku svežu salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Oslić u kukuruznom brašnu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares