- Advertisement -
Sastojci za tunjevinu u umaku:
- 6 komada sveže tunjevine,
- maslinovo ulje,
- crne masline,
- dva čena belog luka,
- suvo belo vino,
- malo kapra,
- origano,
- brašno,
- 400 g pasiranog paradajza,
- so,
- biber.
Tunjevina u umaku se priprema na sledeći način:
- U tiganju koji može da se stavi u rernu, propržiti na ulju seckani beli luk, pa čim poprimi boju dodati pasirani paradajz, so, biber, origano, suvo belo vino i kapar.
- Pustiti da ključa nekoliko minuta.
- Uvaljati u brašno komade tunjevine, pa ih pržiti na maslinovom ulju sa obe strane dok ne porumene.
- Staviti ih u tiganj sa umakom i peći u rerni dvadesetak minuta.
- U umak se mogu dodati i crne masline.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Tunjevina u umaku
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -