- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od hobotnice:
- 1 kg hobotnice,
- 3 čena belog luka,
- mladi luk ili praziluk,
- 1 lovorov list,
- šaka seckanog peršuna,
- 1 limun,
- maslinovo ulje,
- biber,
- so.
Posna salata od hobotnice se priprema na sledeći način:
- U ključalu vodu staviti očišćenu hobotnicu, beli luk, lovorov list, nekoliko zrna bibera i so.
- Kuvati hobotnicu od 30 – 60 minuta na umerenoj temperaturi. Paziti da se ne prekuva.
- Kad je gotovo, procediti i odstraniti lovorov list, luk i biber, a hobotnicu očistiti od spoljašnje opne dok ne ostane rozikasto belo meso. Meso hobotnice iseckajte na kockice
- Pomešati meso hobotnice sa sitno seckanim peršunom.
- Dodati iseckani mladi luk ili praziluk, sok od limuna, so i biber se dodaju po želji.
- Na kraju začiniti sve sa velikom kašikom maslinovog ulja. Dobro sve promešati i salata je gotova.
- Salata treba da odstoji malo u frižideru da se rashladi i da se sve arome sjedine.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Posna salata od hobotnice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -