Naslovna Sastojci Losos

Sastojak: losos

Posna paelja sa lososom i škampima

Posna paelja sa lososom i škampima

Sastojci za posnu paelju sa lososom i škampima:1 file lososa bez kože (800 – 1000g),200–300g očišćenih škampa,400g pirinča duguljastog oblika,6 velikih kašika maslinovog ulja,1 veća glavica luka,1 čen belog luka,1 žuta i 2 crvene paprike,3-4 šargarepe,200-300g graška,2 kocke za supu od povrća,3/4l vode,sošafran.Marinada za ribu i škampe:6 kašika maslinovog ulja,1 čen belog luka,½ limuna,začin c.
Prženi losos sa aioli sosom

Prženi losos sa aioli sosom

Sastojci za prženi losos sa aioli sosom: 800g lososa u komadu ili u filetima, 2 kašike brašna, pola kašičice bibera, pola kašičice majčine dušice, ulje za prženje, so. Za aioli sos 100 grama posnog majoneza, malo bosiljka, 2 manja čena belog luka, limunov sok, biber i so.
Losos sa mediteranskom mešavinom

Losos sa mediteranskom mešavinom

Sastojci za losos sa mediteranskom mešavinom: Filet lososa, 1 mladi crni luk, 100g kečapa, 1 kašika meda, 1 kašika soja sosa, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 kašičica senfa, 450g Mediteranske mešavine, maslinovo ulje, 1 kašičica suvog vlašca, beli luk u granulama, mleveni biber, morska ili himalajska so, grančice ruzmarina.
losos u sosu od pomorandze

Losos u sosu od pomorandže

Sastojci za lososa u sosu od pomorandže: 1 kg fileta lososa, 50 ml maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, so, biber. Za sos: 300 ml pomorandžinog soka, 80 g luka, 30 g ulja, 250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina), 20 g kapra, 1 kašičica gustina, 1 kašičica narezane pomorandžine kore, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika mešavine suvih začina.
pasteta od haringe i lososa

Posna pašteta od haringe i lososa

Sastojci za posnu paštetu od haringe i lososa: 250 g dimljenog lososa, fileti od jedne dimljene haringe, kora od pola limuna, crni i beli biber, 250 g margarina.
restovani losos recept

Restovani losos

Sastojci za restovani losos: 500 g lososa, 250 g bukovača, 200 g prokelja, limun, pomorandža, mirođija, ulje, so, mleveni crni biber.
marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
losos sa belim lukom i paradajzom

Losos sa belim lukom i paradajzom

Sastojci za lososa sa belim lukom i paradajzom: 4 lososa od po 170 grama, 4 paradajza srednje veličine prepolovljena, 2 kašike maslinovog ulja, biber, pola kašičice aleve paprike, 8 grančica majčine dušice, 4 čena belog luka iseckanog.
losos sa sljivama posna jela

Losos sa šljivama i krastavcem

Sastojci za losos sa šljivama i krastavcem: 4 fileta lososa, 4 šljive, veliki krastavac, 2 glavice crvenog luka, žuta ili narandžasta paprika, 2 kašike sitno iseckanog svežeg lista peršuna, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vinskog sirćeta, morska so biber po ukusu.
losos-u-kori-od-oraha

Losos u orasima

Potrebno je: 4 komada lososke pastrmke, 400 g mlevenih oraha, kašika-dve ulja, so, biber. Priprema: U mlevene orahe sipajte kašiku-dve ulja, prstohvat soli, malo bibera i snažno mešajte da dobijete gustu,...
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -