Posni paprikaš od ribe s vinom

837
- Advertisement -

Paprikaš od ribe s vinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni paprikaš od ribe s vinom:

  • kilogram i po somovine ili druge rečne ribe,
  • 1 kg luka,
  • 4 dl belog vina,
  • 1 velika kašika sirćeta,
  • decilitar i po ulja,
  • 1 kašičica ljute aleve paprike,
  • 1 kašičica slatke aleve paprike,
  • 4 zrna bibera,
  • 1 kašika pirea od paradajza,
  • 1 velika kašika peršunovog lišća,
  • 1 kašičica celerovog lišća,
  • mleveni biber,
  • so.

Posni paprikaš od ribe s vinom se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistite, operite i natrljajte je solju, pa biberom.
  2. Potom je prelijte sirćetom.
  3. Tako pripremljenu ribu ostavite da odstoji oko jedan sat.
  4. U većoj posudu ugrejte ulje i na njemu propržite seckani luk.
  5. Potom u njega spustite ljutu i slatku alevu papriku, biber u zrnu, pire od paradajza, tri kašike vina, seckani peršun i celer.
  6. Dobro promešajte i na to stavite ribu koju ste isekli na veće komade.
  7. Pržite ribu na vrlo laganoj vatri 45 minuta.
  8. Nemojte je mešati nego je samo češće protresite.
  9. Kada riba bude skoro gotova, uspite vino i još malo kuvajte paprikaš.
  10. Jelo možete servirati sa barenim krompirom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni paprikaš od ribe s vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -