- Advertisement -
Sastojci za posni paprikaš od ribe s vinom:
- kilogram i po somovine ili druge rečne ribe,
- 1 kg luka,
- 4 dl belog vina,
- 1 velika kašika sirćeta,
- decilitar i po ulja,
- 1 kašičica ljute aleve paprike,
- 1 kašičica slatke aleve paprike,
- 4 zrna bibera,
- 1 kašika pirea od paradajza,
- 1 velika kašika peršunovog lišća,
- 1 kašičica celerovog lišća,
- mleveni biber,
- so.
Posni paprikaš od ribe s vinom se priprema na sledeći način:
- Ribu očistite, operite i natrljajte je solju, pa biberom.
- Potom je prelijte sirćetom.
- Tako pripremljenu ribu ostavite da odstoji oko jedan sat.
- U većoj posudu ugrejte ulje i na njemu propržite seckani luk.
- Potom u njega spustite ljutu i slatku alevu papriku, biber u zrnu, pire od paradajza, tri kašike vina, seckani peršun i celer.
- Dobro promešajte i na to stavite ribu koju ste isekli na veće komade.
- Pržite ribu na vrlo laganoj vatri 45 minuta.
- Nemojte je mešati nego je samo češće protresite.
- Kada riba bude skoro gotova, uspite vino i još malo kuvajte paprikaš.
- Jelo možete servirati sa barenim krompirom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni paprikaš od ribe s vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -