Posno pire od krompira, cvekle i jabuke

33

Posno pire od krompira, cvekle i jabuke

- Advertisement -

Sastojci za posno pire od krompira, cvekle i jabuke:

  • 700 g bundeve,
  • 700 g krompira,
  • jedna jabuka,
  • 350 g karfiola,
  • 350 g cvekle,
  • 150 g oraha ili kikirikija,
  • morsko orašče,
  • cimet,
  • so,
  • biber,
  • limunov sok po ukusu,
  • peršun.

Posno pire od krompira, cvekle i jabuke se priprema na sledeći način:

  1. Obariti bundevu i krompir sa jabukom.
  2. Posebno, skuvati cveklu i karfiol, pa sve propasirati.
  3. Sve sastaviti i dobro pomešati.
  4. Začiniti i zakiseliti po želji limunovim sokom.
  5. Na kraju posoliti i služiti posuto peršunom.
Posno pire od krompira, cvekle i jabuke
1 (20%) 1