Posne pljeskavice od krompira se pripremaju na sledeći način:
Krompir očistite, ogulite, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi (pazite da se ne raskuva). Ocedite i ostavite da se ohladi.
Komadiće soje nalijte mlakom vodom i ostavite da nabubre, pa dobro ocedite.
Krompir dobro istiskajte gnječilicom, da dobijete ujednačenu masu. Dodajte brašno, pire od paradajza i soju, pa dobro izmešajte i začinite po ukusu.
Od dobijene smese formirajte deblje pljeskavice, pa svaku dobro uvaljajte u prezle i utapkajte prstima. Pržite u vrelom ulju i ređajte na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služite toplo.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više