Posni pasulj prebranac na ulju

Pasulj prebranac

Advertisement

Sastojci za posni pasulj prebranac na ulju:

  • 300 g pasulja tetovca,
  • lovorov list,
  • ulje,
  • aleva paprika,
  • biber,
  • so,
  • 1 kg crnog luka,
  • ljuta crvena paprika.

Posni pasulj prebranac na ulju se priprema na sledeći način:

  1. Kuvati 300 g pasulja i ocediti vodu.
  2. Iseći crni luk na tanke režnjeve i ispržiti ga na 100 g ulja.
  3. Dodati alevu papriku, biber, so, lovorov list i skinuti sa šporeta.
  4. Pripremiti dublji sud u kome će se pasulj peći i izneti na sto, namazati uljem i sipati u njega naizmenično red pasulja i red isprženog luka. Poslednji red treba da bude pasulj.
  5. Preliti uljem, sipati nešto od one oceđene vode koliko da pasulj ogrezne i staviti u rernu da se polako peče dok voda ne uvri  i pasulj ostane samo u ulju.
  6. Za vreme pečenja ne mešati. U pasulj se može staviti ljuta crvena paprika.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pasulj prebranac na ulju
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 39 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares