- Advertisement -
Sastojci za posni pasulj prebranac na ulju:
- 300 g pasulja tetovca,
- lovorov list,
- ulje,
- aleva paprika,
- biber,
- so,
- 1 kg crnog luka,
- ljuta crvena paprika.
Posni pasulj prebranac na ulju se priprema na sledeći način:
- Kuvati 300 g pasulja i ocediti vodu.
- Iseći crni luk na tanke režnjeve i ispržiti ga na 100 g ulja.
- Dodati alevu papriku, biber, so, lovorov list i skinuti sa šporeta.
- Pripremiti dublji sud u kome će se pasulj peći i izneti na sto, namazati uljem i sipati u njega naizmenično red pasulja i red isprženog luka. Poslednji red treba da bude pasulj.
- Preliti uljem, sipati nešto od one oceđene vode koliko da pasulj ogrezne i staviti u rernu da se polako peče dok voda ne uvri i pasulj ostane samo u ulju.
- Za vreme pečenja ne mešati. U pasulj se može staviti ljuta crvena paprika.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 22 Review(s)
Posni pasulj prebranac na ulju
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -