Posni pasulj prebranac na ulju se priprema na sledeći način:
Kuvati 300 g pasulja i ocediti vodu.
Iseći crni luk na tanke režnjeve i ispržiti ga na 100 g ulja.
Dodati alevu papriku, biber, so, lovorov list i skinuti sa šporeta.
Pripremiti dublji sud u kome će se pasulj peći i izneti na sto, namazati uljem i sipati u njega naizmenično red pasulja i red isprženog luka. Poslednji red treba da bude pasulj.
Preliti uljem, sipati nešto od one oceđene vode koliko da pasulj ogrezne i staviti u rernu da se polako peče dok voda ne uvri i pasulj ostane samo u ulju.
Za vreme pečenja ne mešati. U pasulj se može staviti ljuta crvena paprika.
Sastojci za posnu crvenu salatu:
1 kg cvekle,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
glavica crvenog luka,
2 čena belog luka,
so,
biber,
2-3 kašike balsamiko sirćeta,
2 kašike vlašca.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više