Riba sa pečurkama i limunom

Riba sa pečurkama i limunom

Advertisement

Sastojci za ribu sa pečurkama i limunom:

  • 4 fileta ribe po izboru svaki od po 120 g,
  • 350 g šampinjona,
  • glavica luka,
  • čen belog luka,
  • limun,
  • veza peršuna,
  • 3 kašike suvog belog vina,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so,
  • biber.

Riba sa pečurkama i limunom se priprema na sledeći način:

  1. U većem tiganju zagrejte ulje pa u njega položite celi, očišćeni čen belog luka i seckani crni luk, dodajte 2 kašike mlake vode, posolite, pobiberite, poklopite i kuvajte nekoliko minuta dok sva voda ne ispari.
  2. Dodajte očišćene i na kolutiće isečene šampinjone, posolite i dinstajte dok ne omekšaju.
  3. Dodajte riblje filete, prelijte vinom, dodajte struganu limunovu koru i dinstajte pet minuta, pa ribu okrenite, prelijte limunovim sokom i kuvajte još dva-tri minuta.
  4. Pobiberite, pospite seckanim peršunom i služite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riba sa pečurkama i limunom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares