- Advertisement -
Sastojci za ribu sa pečurkama i limunom:
- 4 fileta ribe po izboru svaki od po 120 g,
- 350 g šampinjona,
- glavica luka,
- čen belog luka,
- limun,
- veza peršuna,
- 3 kašike suvog belog vina,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Riba sa pečurkama i limunom se priprema na sledeći način:
- U većem tiganju zagrejte ulje pa u njega položite celi, očišćeni čen belog luka i seckani crni luk, dodajte 2 kašike mlake vode, posolite, pobiberite, poklopite i kuvajte nekoliko minuta dok sva voda ne ispari.
- Dodajte očišćene i na kolutiće isečene šampinjone, posolite i dinstajte dok ne omekšaju.
- Dodajte riblje filete, prelijte vinom, dodajte struganu limunovu koru i dinstajte pet minuta, pa ribu okrenite, prelijte limunovim sokom i kuvajte još dva-tri minuta.
- Pobiberite, pospite seckanim peršunom i služite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Riba sa pečurkama i limunom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -