Posna predjelaPosni sosovi i umaci Posni sos od paradajza i belog vina Od Recept - 06/02/2013 950 FacebookPinterestTwitterViberWhatsApp - Advertisement - Sastojci za posni sos od paradajza i belog vina: 1 kg paradajza, 1 čen belog luka, pola čaše maslinovog ulja, čašica belog vina, peršunov list, biber, so. Sos od paradajza i belog vina se priprema na sledeći način: Popariti i oljuštiti paradajz. Dodati izmrvljen beli luk. Sve to kuvati na laganoj vatri sa maslinovim uljem. Dodati belo vino, posoliti i pobiberiti. Kad sos provri, kuvati još 20 minuta, ukloniti sa vatre i procediti kroz sito. Sos posuti sitno seckanim peršunovim listom. Servira se uz ribu. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posni sos od paradajza i belog vina Objavljen: 2013-02-06Vreme za pripremu: 50MProsečna ocena: 5 Based on 5 Review(s) - Advertisement -