- Advertisement -
Sastojci za posni sos od paradajza i belog vina:
- 1 kg paradajza,
- 1 čen belog luka,
- pola čaše maslinovog ulja,
- čašica belog vina,
- peršunov list,
- biber,
- so.
Sos od paradajza i belog vina se priprema na sledeći način:
- Popariti i oljuštiti paradajz.
- Dodati izmrvljen beli luk.
- Sve to kuvati na laganoj vatri sa maslinovim uljem.
- Dodati belo vino, posoliti i pobiberiti.
- Kad sos provri, kuvati još 20 minuta, ukloniti sa vatre i procediti kroz sito.
- Sos posuti sitno seckanim peršunovim listom. Servira se uz ribu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Posni sos od paradajza i belog vina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -