Posni sos od paradajza i belog vina

sos od paradajza i belog vina

Advertisement

Sastojci za posni sos od paradajza i belog vina:

  • 1 kg paradajza,
  • 1 čen belog luka,
  • pola čaše maslinovog ulja,
  • čašica belog vina,
  • peršunov list,
  • biber,
  • so.

Sos od paradajza i belog vina se priprema na sledeći način:

  1. Popariti i oljuštiti paradajz.
  2. Dodati izmrvljen beli luk.
  3. Sve to kuvati na laganoj vatri sa maslinovim uljem.
  4. Dodati belo vino, posoliti i pobiberiti.
  5. Kad sos provri, kuvati još 20 minuta, ukloniti sa vatre i procediti kroz sito.
  6. Sos posuti sitno seckanim peršunovim listom. Servira se uz ribu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sos od paradajza i belog vina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares