Posne kuglice od čokolade se pripremaju na sledeći način:
Narendati čokoladu, samleti bademe i u dubljoj posudi za mešanje spojiti sa šećerom, medom i rumom.
Navlaženim dlanovima od smese oblikovati kuglice, svaku umočiti u rastopljenu čokoladu, staviti ih na rešetku da otkaplje suvišna glazura, zatim u tankom mlazu preostalu čokoladu preliti po kuglicama.
Sastojci za posni rolat sa kokosom:
2 lista oblande
Za prvi fil:
1 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
200 g kokosovog brašna.
Za drugi fil:
2 dl vode,
200 g šećera,
150 g margarina,
300 g mlevenog keksa,
kakao (2 kašike).
Za glazuru:
100 g crne čokolade,
50 g margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više