Posna musaka od krompira i oslića se priprema na sledeći način:
Filete oslića oštrim nožem isecite na kockice (prethodno odmrznite, ako su zamrznuti).
Krompir ogulite i isecite na tanke listiće.
Obilno podmažite tepsiju ili drugu vatrostalnu posudu maslinovim uljem, pa u nju složite polovinu isečenog krompira i posolite.
Preko krompira stavite ribu i sitno iseckan luk, posolite i zalijte sa malo maslinovog ulja. Prekrijte preostalim krompirom, pa opet posolite.
Četiri kašike kukuruznog brašna pomešajte sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu gustu kao testo za palačinke. Posolite, izmešajte i prelijte preko musake.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne uhvati lepa, rumena korica.
Sastojci za filete soma sa povrćem:
2 fileta soma ili neke druge bele ribe,
5 kiselih krastavčića,
300 g posnog majoneza,
500 g povrća (mešavina za rusku salatu),
so,
peršun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više