Posna musaka od krompira i oslića

Posna musaka od krompira i oslića

Advertisement

Sastojci za posnu musaku od krompira i oslića:

  • 700 g krompira,
  • 500 g fileta oslića,
  • glavica luka,
  • maslinovo ulje,
  • kukuruzno brašno,
  • so.

Posna musaka od krompira i oslića se priprema na sledeći način:

  1. Filete oslića oštrim nožem isecite na kockice (prethodno odmrznite, ako su zamrznuti).
  2. Krompir ogulite i isecite na tanke listiće.
  3. Obilno podmažite tepsiju ili drugu vatrostalnu posudu maslinovim uljem, pa u nju složite polovinu isečenog krompira i posolite.
  4. Preko krompira stavite ribu i sitno iseckan luk, posolite i zalijte sa malo maslinovog ulja. Prekrijte preostalim krompirom, pa opet posolite.
  5. Četiri kašike kukuruznog brašna pomešajte sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu gustu kao testo za palačinke. Posolite, izmešajte i prelijte preko musake.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne uhvati lepa, rumena korica.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od krompira i oslića
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 30 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares