- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od krompira i oslića:
- 700 g krompira,
- 500 g fileta oslića,
- glavica luka,
- maslinovo ulje,
- kukuruzno brašno,
- so.
Posna musaka od krompira i oslića se priprema na sledeći način:
- Filete oslića oštrim nožem isecite na kockice (prethodno odmrznite, ako su zamrznuti).
- Krompir ogulite i isecite na tanke listiće.
- Obilno podmažite tepsiju ili drugu vatrostalnu posudu maslinovim uljem, pa u nju složite polovinu isečenog krompira i posolite.
- Preko krompira stavite ribu i sitno iseckan luk, posolite i zalijte sa malo maslinovog ulja. Prekrijte preostalim krompirom, pa opet posolite.
- Četiri kašike kukuruznog brašna pomešajte sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu gustu kao testo za palačinke. Posolite, izmešajte i prelijte preko musake.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne uhvati lepa, rumena korica.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 33 Review(s)
Posna musaka od krompira i oslića
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -