- Advertisement -
Sastojci za posne tortice od blitve:
- 2 kg blitve,
- 200 g brašna,
- 4 paradajza,
- 1 dl belog vina,
- 4 čena belog luka,
- 4 kriške dvopeka,
- 120 g sočiva,
- 100 g šargarepe.
Posne tortice od blitve se pripremaju na sledeći način:
- Svežu blitvu obarite, ocedite i sitno iseckajte.
- Dodajte beli luk, nalijte vino i dinstajte 15 minuta.
- Na kraju kuvanja dodajte začine.
- U kipuću vodu sipajte brašno, posolite i kuvajte mešajući.
- U pleh ređajte tortice sledećim redom: blitva, fil pa kolut paradajza.
- Trebalo bi da dobijete osam tortica.
- Pospite prezlom i pecite 20 minuta na tihoj vatri.
- Tortice se služe uz kuvano sočivo i štapićima sveže šargarepe.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Posne tortice od blitve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -