- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni paradajz:
- 1 kg paradajza,
- 100 g pirinča,
- šaka graška,
- glavica crnog luka,
- 1/2 struka praziluka,
- celer,
- 1 šargarepa,
- maslinovo ulje,
- vegeta,
- peršun,
- biber,
- so.
Posni punjeni paradajz se priprema na sledeći način:
- Pirinač skuvajte u vodi u koju ste dodali kašiku vegete, ocedite i isperite hladnom vodom.
- Iseckajte luk i praziluk, pa ih propržite na maslinovom ulju.
- Dodajte grašak, izrendani manji celer i šargarepu.
- Posolite, nalijte vodom i dinstajte dok povrće ne omekša.
- Umešajte pirinač i iseckani peršun, dodajte biber i ostavite da se ohladi.
- Operite paradajz, pa sa svakog oštrim nožem osecite „poklopac“ sa peteljkom.
- Kašičicom odstranite pulpu i vodenasti deo sa semenkama.
- Napunite svaki paradajz ohlađenim nadevom, zatvorite „poklopcima“ i služite odmah.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -