- Advertisement -
Sastojci za praziluk sa posnim sirom:
- 500 g praziluka,
- 4 čena belog luka,
- 200 ml tomatina,
- 50 g dimljenog posnog sira (od soje),
- 100 g sardina u biljnom ulju,
- so,
- mleveni biber,
- mešavina začina.
Praziluk sa posnim sirom se priprema na sledeći način:
- Praziluk očistiti, prepoloviti i uzduž iseći.
- Posoliti i na vrelom ulju propržiti uz povremeno dodavanje vode i neprestano mešanje.
- Dodati gnječeni beli luk.
- Proprženi praziluk poređati u “đuveč” i naliti sokom u kojem se pržio.
- Začiniti po ukusu. Naliti tomatinom i poređati sardinu iz konzerve.
- Dimljeni posni sir narendati na krupno rende. Posuti preko praziluka i sardina i staviti u rernu da se zapeče.
- Peći nekih pola sata na 200 stepeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Praziluk sa posnim sirom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -