- Advertisement -
Sastojci za mariniranog smuđa:
- 4 fileta smuđa,
- 300 g pirinča,
- 400 g paradajza,
- veća glavica luka,
- 4 kašike ulja,
- 50 g margarina,
- veza peršuna,
- 50 ml belog vina,
- dva-tri čena belog luka,
- limun,
- so,
- biber.
Marinirani smuđ se priprema na sledeći način:
- Komadima smuđa uklonite kožu, umotajte ih u kuhinjsku krpu da se osuše, položite ih na tanjir, posolite, pobiberite i prelijte uljem i vinom.
- Prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 60 minuta u frižideru.
- Za to vreme pirinač isperite u nekoliko voda, ocedite, prelijte sa 900 ml hladne vode i kuvajte na umerenoj temperaturi, pazeći da se ne raskuva.
- Kuvani pirinač ocedite, posolite, pobiberite, dodajte margarin, vratite na vrelu ringlu i mešajte minut-dva, pa ostavite sa strane.
- Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite, isecite na veće komade i preručite u tiganj sa vrelim uljem i dinstajte desetak minuta.
- Pred kraj dinstanja dodajte iseckani beli luk, promešajte dva-tri puta, posolite, pospite iseckanim peršunom i sklonite s ringle.
- Mariniranu ribu stavite u vatrostalnu činiju, prelijte uljem, dodajte malo marinade i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Pečenu ribu rasporedite u tanjire za serviranje, dodajte pirinač i dinstani paradajz, pospite iseckanim peršunom i ukrasite kolutićima limuna.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Marinirani smuđ
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -