Zimnica: Kiseli krastavci

Kiseli krastavci

Advertisement

Sastojci za kisele krastavce:

  • 5 kg krastavca,
  • 4 l vode,
  • 1 l sirćeta (9%),
  • 400 g šećera,
  • 150 g soli,
  • 1 konzervans,
  • 1 vinobran,
  • beli luk,
  • lovorov list,
  • list celera.

Kiseli krastavci se pripremaju na sledeći način:

  1. Dobro operite krastavce i očistite od peteljkica, pa ih poređajte u teglu i ubacite beli luk, lovorov list i list celera.
  2. Zakuvajte vodu sa šećerom, solju i sirćetom, pa kada prokuva, skinite s vatre i dodajte konzervans i vinobran.
  3. Kada se konzervans i vinobran istope, vrućom vodom prelijte krastavce.
  4. Poklopite tegle tanjirićima i prekrijte ih ćebetom.
  5. Sutradan proverite i dolijte tečnosti ako fali.
  6. Potrebno je da krastavci budu dobro prekriveni tečnošću.
  7. Nakon 2-3 dana tegle možete zatvoriti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kiseli krastavci
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 11 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares