- Advertisement -
Sastojci za barene paprike:
- 5 kg žute i crvene paprike,
- 3 l vode,
- 500 ml vinskog sirćeta,
- 200 g soli,
- 250 g šećera,
- 1 kesica bibera u zrnu,
- 1/2 vezice peršuna,
- po želji beli luk.
Barene paprike se pripremaju na sledeći način:
- Paprike očistite od peteljki i semenki i isecite na trake.
- U veću šerpu stavite vodu, sirće, so, šećer i biber da provri, pa u toj smesi barite paprike.
- Obarene paprike stavljajte u sterilisane tegle, dodajte seckani peršun i po želji beli luk i do vrha napunite tečnošću u kojoj su barene.
- Zatvorite tegle, obavijte ih ćebetom ili peškirom i ostavite do sutra da se ohlade, pa zatim odložite na suvo i hladno mesto za zimu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Barene paprike
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:















- Advertisement -