Pijani šaran

433

Pijani šaran

Sastojci za pijanog šarana:

  • šaran od oko 2 kg,
  • 1 veza peršuna,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 2 dl ulja,
  • 0,5 l belog vina,
  • list lorbera,
  • nekoliko zrna belog bibera,
  • so.

Pijani šaran se priprema:

  1. Šaran očistiti, oprati pod mlazom vode, obavezno mu izvaditi škrge jer mogu da daju gorak ukus jelu, pa ga nožem zaseći plitko na nekoliko mesta.
  2. Posoliti ga, a iseckani beli luk staviti u ribu.
  3. Uzeti dublji đuveč ili vatrostalnu posudu pa spustiti ribu i preliti je mešavinom ulja i vina da sasvim ogrezne.
  4. Dodati biber i lorber, pa peći u rerni na 180 stepeni uz neprestano prelivanje šarana sokom u kome se peče.
  5. Pečen šaran izvaditi na oval, preliti ga sokom u kome se pekao i posuti sitno seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pijani šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)