- Advertisement -
Sastojci za pijanog šarana:
- šaran od oko 2 kg,
- 1 veza peršuna,
- 3-4 čena belog luka,
- 2 dl ulja,
- 0,5 l belog vina,
- list lorbera,
- nekoliko zrna belog bibera,
- so.
Pijani šaran se priprema:
- Šaran očistiti, oprati pod mlazom vode, obavezno mu izvaditi škrge jer mogu da daju gorak ukus jelu, pa ga nožem zaseći plitko na nekoliko mesta.
- Posoliti ga, a iseckani beli luk staviti u ribu.
- Uzeti dublji đuveč ili vatrostalnu posudu pa spustiti ribu i preliti je mešavinom ulja i vina da sasvim ogrezne.
- Dodati biber i lorber, pa peći u rerni na 180 stepeni uz neprestano prelivanje šarana sokom u kome se peče.
- Pečen šaran izvaditi na oval, preliti ga sokom u kome se pekao i posuti sitno seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 9 Review(s)
Pijani šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -