Beli luk očistimo i isitnimo, te ga potopimo u belo vino i pustimo da odstoji oko dva sata kako bi vino upilo beli luk.
U drugoj posudici pomešamo ulje, biber i vegetu.
Ribu očistimo, operemo i papirnatim ubrusom prosušimo, uzdužno presečemo, posolimo i namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ruzmarina.
Ostatak ovog ulja pomešamo s prethodno pripremljenim vinom i belim lukom.
Ribu stavimo u pouljenu vatrostalnu posudu i pečemo poklopljenu na 200 stepeni oko 50 minuta.
Dok se peče, ribu premazivati vinom koje smo pomešali sa uljem i belim lukom.
Sa druge strane očistimo i operemo blitvu i krompir.
Krompir naseckati na kockice i staviti da se kuva u slanoj vodi oko 15 minuta, a onda dodamo u vodu blitvu, dva čena belog luka, malo maslinovog ulja i sve kuvati još 5-7 minuta.
Sastojci za Energetske pločice:
200 g urmi,
100 g ovsenih pahuljica,
50 g lešnika,
50 g badema,
50 g oraha,
30 g kandiranih brusnica,
prstohvat soli,
2 kašike vode.