- Advertisement -
Sastojci za orade sa blitvom:
- 2 orade,
- 200 ml belog vina,
- 1 manja glavica belog luka,
- 150 ml maslinovog ulja,
- so,
- biber,
- vegeta,
- grančica ruzmarina,
- 500 g blitve,
- 400 g krompira,
- 2 čena belog luka.
Orade sa blitvom se pripremaju na sledeći način:
- Beli luk očistimo i isitnimo, te ga potopimo u belo vino i pustimo da odstoji oko dva sata kako bi vino upilo beli luk.
- U drugoj posudici pomešamo ulje, biber i vegetu.
- Ribu očistimo, operemo i papirnatim ubrusom prosušimo, uzdužno presečemo, posolimo i namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ruzmarina.
- Ostatak ovog ulja pomešamo s prethodno pripremljenim vinom i belim lukom.
- Ribu stavimo u pouljenu vatrostalnu posudu i pečemo poklopljenu na 200 stepeni oko 50 minuta.
- Dok se peče, ribu premazivati vinom koje smo pomešali sa uljem i belim lukom.
- Sa druge strane očistimo i operemo blitvu i krompir.
- Krompir naseckati na kockice i staviti da se kuva u slanoj vodi oko 15 minuta, a onda dodamo u vodu blitvu, dva čena belog luka, malo maslinovog ulja i sve kuvati još 5-7 minuta.
- Procediti i služiti uz ribu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Orade sa blitvom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -