Postan krompir sa lukom

Krompir sa lukom

Advertisement

Sastojci za postan krompir sa lukom:

  • 1 kg krompira,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 100 ml crnog vina,
  • 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so,
  • biber.

Postan krompir sa lukom se priprema:

  1. Oljuštite i operite krompir.
  2. Skuvajte ga u ekspres loncu, vodeći računa da se ne raskuva.
  3. U međuvremenu isecite luk na tanke režnjeve.
  4. Sipajte ulje u veliku šerpu i lagano pržite luk.
  5. Dodajte kuvan krompir.
  6. Sipajte kutlaču vode u kojoj je kuvan krompir i vino i malo pojačajte vatru.
  7. Obilno posolite i pobiberite.
  8. Promešajte i izdrobite krompir varjačom.
  9. Kada voda ispari, počeće da rumene. Sačekajte da dobro porumene i sklonite sa vatre.
  10. Poslužite na tanjiru za serviranje tako što ćete da napravite polukružni oblik i ukrasite peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Krompir sa lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 20 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares