Posna paelja sa morskim plodovima

1438
- Advertisement -

Posna paelja sa morskim plodovima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu paelju sa morskim plodovima:

  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 veliki luk,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 kašićice aleve paprike,
  • 2 kašike seckanog peršuna,
  • 380g pirinča,
  • 1l vode,
  • 1 šolja kuvanog paradajza,
  • 1 kašičica šafrana,
  • so i biber,
  • 1/2kg očišćenih gambora,
  • 12-18 komada školjki,
  • 1/2 šake graška.

Posna paelja sa morskim plodovima se priprema na sledeći način:

  1. U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, dodajte crni luk, kad postane staklast dodati beli luk, a posle pola minuta slatki papriku i iseckani pešun.
  2. Odmah u to stavite pirinač i kuvajte oko 1 minut uz mešanje, na kraju dodajte vodu, kuvani paradajz, šafran, so i biber.
  3. Kuvajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje oko 18 minuta.
  4. Pred kraj dodajte gambore, a nekih 5 minuta pre kraja grašak i školjke.
  5. Poklopite tiganj alu folijom i kuvajte dok se školjke ne otvore.
  6. Na kraju pojačajte vatru i kuvajte paelju oko 1 minut bez mešanja.
  7. Sklonite jelo sa vatre i posuti peršunom i ukrasiti kriškama limuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna paelja sa morskim plodovima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -