- Advertisement -
Sastojci za posnu paelju sa morskim plodovima:
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 veliki luk,
- 3 čena belog luka,
- 2 kašićice aleve paprike,
- 2 kašike seckanog peršuna,
- 380g pirinča,
- 1l vode,
- 1 šolja kuvanog paradajza,
- 1 kašičica šafrana,
- so i biber,
- 1/2kg očišćenih gambora,
- 12-18 komada školjki,
- 1/2 šake graška.
Posna paelja sa morskim plodovima se priprema na sledeći način:
- U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, dodajte crni luk, kad postane staklast dodati beli luk, a posle pola minuta slatki papriku i iseckani pešun.
- Odmah u to stavite pirinač i kuvajte oko 1 minut uz mešanje, na kraju dodajte vodu, kuvani paradajz, šafran, so i biber.
- Kuvajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje oko 18 minuta.
- Pred kraj dodajte gambore, a nekih 5 minuta pre kraja grašak i školjke.
- Poklopite tiganj alu folijom i kuvajte dok se školjke ne otvore.
- Na kraju pojačajte vatru i kuvajte paelju oko 1 minut bez mešanja.
- Sklonite jelo sa vatre i posuti peršunom i ukrasiti kriškama limuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Posna paelja sa morskim plodovima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -