Posne crno bele kiflice

Posne crno bele kiflice

Advertisement

Sastojci za posne crno bele kiflice:

Za testo:

  • 250 ml tople vode,
  • 50 g svežeg kvasca,
  • 250 ml ulja,
  • 600 g brašna,
  • 3 kašike kakaoa,
  • 3 kašike brašna,
  • džem.

Za sirup:

  • 350 g šećera,
  • 350 ml vode,
  • vanila.

Posne crno bele kiflice se pripremaju na sledeći način:

  1. U toploj vodi razmutiti kvasac, odmah dodati ulje i brašno i zamesiti testo.
  2. Podeliti ga na dva dela.
  3. U jedan deo dodati kakao, a u drugi tri kašike brašna.
  4. Oba dela testa podeliti na 6 loptica (ukupno 12).
  5. Ostaviti ih oko pola sata da narastu.
  6. Za to vreme skuvati sirup. Pomešati šećer, vodu i vanilu i staviti da proključa.
  7. Zagrejati rernu na 220 stepeni.
  8. Podmazati dva velika pleha.
  9. Uzeti jednu lopticu, malo je razvući, pa lopticu druge boje isto malo razvući.
  10. Staviti ih jednu na drugu i razvući u koru prečnika dvadesetak centimetara.
  11. Iseći na 8 delova, filovati džemom i uviti u kiflice.
  12. Poređati u pleh i peći da im dno samo blago porumeni (oko 15-20) minuta.
  13. Izvaditi iz rerne i preliti sirupom.
  14. Dok su u sirupu, okrenuti ih nekoliko puta da se natope sa svih strana.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne crno bele kiflice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 47 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares