- Advertisement -
Sastojci za posne crno bele kiflice:
Za testo:
- 250 ml tople vode,
- 50 g svežeg kvasca,
- 250 ml ulja,
- 600 g brašna,
- 3 kašike kakaoa,
- 3 kašike brašna,
- džem.
Za sirup:
- 350 g šećera,
- 350 ml vode,
- vanila.
Posne crno bele kiflice se pripremaju na sledeći način:
- U toploj vodi razmutiti kvasac, odmah dodati ulje i brašno i zamesiti testo.
- Podeliti ga na dva dela.
- U jedan deo dodati kakao, a u drugi tri kašike brašna.
- Oba dela testa podeliti na 6 loptica (ukupno 12).
- Ostaviti ih oko pola sata da narastu.
- Za to vreme skuvati sirup. Pomešati šećer, vodu i vanilu i staviti da proključa.
- Zagrejati rernu na 220 stepeni.
- Podmazati dva velika pleha.
- Uzeti jednu lopticu, malo je razvući, pa lopticu druge boje isto malo razvući.
- Staviti ih jednu na drugu i razvući u koru prečnika dvadesetak centimetara.
- Iseći na 8 delova, filovati džemom i uviti u kiflice.
- Poređati u pleh i peći da im dno samo blago porumeni (oko 15-20) minuta.
- Izvaditi iz rerne i preliti sirupom.
- Dok su u sirupu, okrenuti ih nekoliko puta da se natope sa svih strana.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne crno bele kiflice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -