Posne kifle s kiselom vodom se pripremaju na sledeći način:
Pomešati sveži kvasac sa kašičicom šećera, mlakom vodom i malo brašna da se formira retka kašica. Ostaviti na toplom da kvasac naraste, pa zamesiti testo sa navedenim sastojcima.
Ostaviti na toplom da testo naraste.
Testo rastanjiti, iseći na parčiće i uviti kiflice. Premazati s malo ulja, ostaviti da narastu.
Sastojci za posne kuglice od jagoda:
1 šolja svežih jagoda,
1 šolja badema ili lešnika,
1 šolja urmi,
1/2 šolje kokosovih mrvica, plus dodatno za valjanje,
1 kašika agave sirupa ili meda,
1 kašičica ekstrakta vanile,
prstohvat soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više