Posne kifle s kiselom vodom se pripremaju na sledeći način:
Pomešati sveži kvasac sa kašičicom šećera, mlakom vodom i malo brašna da se formira retka kašica. Ostaviti na toplom da kvasac naraste, pa zamesiti testo sa navedenim sastojcima.
Ostaviti na toplom da testo naraste.
Testo rastanjiti, iseći na parčiće i uviti kiflice. Premazati s malo ulja, ostaviti da narastu.
Sastojci za posnu pitu sa pirinčem:
500 g tankih kora za pitu.
Za fil:
0,5 dl ulja,
struk praziluka,
200 g pirinča,
1 šargarepa,
50 g mariniranih pečuraka,
peršun,
biber,
so.
Za preliv:
1 dl ulja,
1 dl vode,
1/2 kesice praška za pecivo.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više