6 načina za pripremu sirove hrane

7883
- Advertisement -

3. Suncokret

klice suncokreta, klice zoba, klice kukuruza

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

  • Obično odlično klija.
  • Moraju se upotrebiti izdanci, pre nego se razvije jak ukus koji pali grlo.
  • Najbolje je da dostignu dužinu zrna, tj 24 do 72 sata posle početka klijanja.
  • Upotrebljavajte ih u salatama, mešajte ih sa svežim i suvim voćem, orasima, grožđem…
  • U mikseru za sokove umutite vodu, med i izdanke suncokreta i dobićete izvanredan napitak za doručak.

Zob

  • Da bi zob uspešno proklijao potrebno je čitavo zrno, kome je odstranjena samo gornja pleva, tako da se može upotrebljavati zajedno i izdanak i zrno.
  • Zobeni izdanci su blagog ukusa i mogu se koristiti kao sastojci salata ili slatkiša.

Kukuruz

  • Izuzetno teško klija, jer se teško dobije neoštećeno zrno prilikom krunjenja, zato je najbolje kupiti semenski kukuruz, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
  • Stoga je važno da već u prvom stadijumu klijanja odstranite oštećena zrna i ona koja do tada nisu proklijala.
  • Izdanci su najbolji kada dostignu 2-3 cm dužine.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 196 Review(s)
- Advertisement -