Moraju se upotrebiti izdanci, pre nego se razvije jak ukus koji pali grlo.
Najbolje je da dostignu dužinu zrna, tj 24 do 72 sata posle početka klijanja.
Upotrebljavajte ih u salatama, mešajte ih sa svežim i suvim voćem, orasima, grožđem…
U mikseru za sokove umutite vodu, med i izdanke suncokreta i dobićete izvanredan napitak za doručak.
Zob
Da bi zob uspešno proklijao potrebno je čitavo zrno, kome je odstranjena samo gornja pleva, tako da se može upotrebljavati zajedno i izdanak i zrno.
Zobeni izdanci su blagog ukusa i mogu se koristiti kao sastojci salata ili slatkiša.
Kukuruz
Izuzetno teško klija, jer se teško dobije neoštećeno zrno prilikom krunjenja, zato je najbolje kupiti semenski kukuruz, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
Stoga je važno da već u prvom stadijumu klijanja odstranite oštećena zrna i ona koja do tada nisu proklijala.
Sastojci za brancin sa limunom:
1 brancin od oko 700 g,
1 limun,
3 čena belog luka,
peršun,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više