- Advertisement -
3. Suncokret
- Obično odlično klija.
- Moraju se upotrebiti izdanci, pre nego se razvije jak ukus koji pali grlo.
- Najbolje je da dostignu dužinu zrna, tj 24 do 72 sata posle početka klijanja.
- Upotrebljavajte ih u salatama, mešajte ih sa svežim i suvim voćem, orasima, grožđem…
- U mikseru za sokove umutite vodu, med i izdanke suncokreta i dobićete izvanredan napitak za doručak.
Zob
- Da bi zob uspešno proklijao potrebno je čitavo zrno, kome je odstranjena samo gornja pleva, tako da se može upotrebljavati zajedno i izdanak i zrno.
- Zobeni izdanci su blagog ukusa i mogu se koristiti kao sastojci salata ili slatkiša.
Kukuruz
- Izuzetno teško klija, jer se teško dobije neoštećeno zrno prilikom krunjenja, zato je najbolje kupiti semenski kukuruz, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
- Stoga je važno da već u prvom stadijumu klijanja odstranite oštećena zrna i ona koja do tada nisu proklijala.
- Izdanci su najbolji kada dostignu 2-3 cm dužine.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 196 Review(s)
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -