- Advertisement -
2. Bundeva
- Semenke treba namakati u vodi najmanje 16 sati.
- Tada ih ostavljamo tri dana na temperaturi od 21 stepen da proklijaju i redovno ih ispiramo tri puta dnevno.
- Kada je izdanak dug oko 3 cm može se koristiti za jelo.
- Ljuske ćete lako odstraniti ako izdanke uronite u vodu i pokupite se površine prazne ljuske.
Grašak
- Pripremati kao izdanke soje.
- Koriste se izdanci kada dostignu dužinu zrna iz kojeg klija (mogu se prokuvati 3 do 5 minuta).
Proso
- Sitna žuta zrnca treba namakati oko 8 sati.
- Zatim će trebati oko 3 dana da se dobiju izdanci.
- Treba ih ispirati tri puta dnevno.
- Koristimo ih kada dostignu dužinu 2 mm.
- Slatkog su ukusa, tako da se mogu koristiti kao dodatak voćnoj salati, mlačnim proizvodima i supama ili kao dodatak testu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 196 Review(s)
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -