6 načina za pripremu sirove hrane

8710
- Advertisement -

2. Bundeva

klice bundeve, klice graška, klice prosa

Advertisements

  • Semenke treba namakati u vodi najmanje 16 sati.
  • Tada ih ostavljamo tri dana na temperaturi od 21 stepen da proklijaju i redovno ih ispiramo tri puta dnevno.
  • Kada je izdanak dug oko 3 cm može se koristiti za jelo.
  • Ljuske ćete lako odstraniti ako izdanke uronite u vodu i pokupite se površine prazne ljuske.

Grašak

  • Pripremati kao izdanke soje.
  • Koriste se izdanci kada dostignu dužinu zrna iz kojeg klija (mogu se prokuvati 3 do 5 minuta).

Proso

  • Sitna žuta zrnca treba namakati oko 8 sati.
  • Zatim će trebati oko 3 dana da se dobiju izdanci.
  • Treba ih ispirati tri puta dnevno.
  • Koristimo ih kada dostignu dužinu 2 mm.
  • Slatkog su ukusa, tako da se mogu koristiti kao dodatak voćnoj salati, mlačnim proizvodima i supama ili kao dodatak testu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 196 Review(s)
- Advertisement -