6 načina za pripremu sirove hrane

7882
- Advertisement -

4. Pšenica

Klice pšenice, klice pirinča, klice soje

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

  • Ima sličan ukus kao mlad kukuruz.
  • Može se koristiti čim isklija, a može se sačekati da izdanak dosegne dvostruku veličinu zrna.
  • Kako se pojavljuje koren nove biljčice, tako ona gubi hranljivu vrednost i ukus.
  • Naklijalo seme se može jesti u svežem stanju, a od njega se može napraviti i ukusna poslastica tako da se samelje i potom doda rendana šargarepa, jabuka, dve kašike oraha, slatko od trešanja, med i sl.

Pirinač

  • Treba koristiti nepolirani pirinač.
  • Naklijanje se vrši na temperaturi višoj od 21 stepen.
  • Neutralnog je ukusa i može se dodavati u razne salate.

Soja

  • Obzirom da je zrno soje krupnije od drugih, treba ga namakati najmanje 12 sati.
  • Za klijanje soje potrebno je češće ispiranje zrna i izdanaka čim se pojave.
  • Mogu se jesti između 4 i 6 dana, kada je izdanak narastao 5 do 7 cm dužine.
  • Sirovi se mogu koristiti, ali su malo oporog ukusa, a kada se 10 do 15 minuta prokuvaju sasvim mogu da zamene meso u gulašima i varivima.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 196 Review(s)
- Advertisement -