Ova vrsta je najbolja za klijanje, a može se koristiti i obična, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
Ona najviše klija, daje dugačke (3-5 cm) tanke mladice slatkastog ukusa.
Klijaju za 3 do 5 dana.
Sve izdanke možete, ako su vam jaki za upotrebu u svežem stanju, malo prokuvati, neke je dovoljno i samo popariti vrelom vodom, a do recepata za pripremanje jela od njih doći ćete vremenom, kombinujući ih jedne sa drugim ili sa ostalim povrćem u svežem obliku ili kao variva, salate ili kao ukusne poslastice.
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu.
Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa:
1 kg zubaca,
umak od senfa,
sok od jednog limuna,
šolja sirćeta,
biber u zrnu,
veza zeleni za supu,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
so,
lorber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više