Ova vrsta je najbolja za klijanje, a može se koristiti i obična, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
Ona najviše klija, daje dugačke (3-5 cm) tanke mladice slatkastog ukusa.
Klijaju za 3 do 5 dana.
Sve izdanke možete, ako su vam jaki za upotrebu u svežem stanju, malo prokuvati, neke je dovoljno i samo popariti vrelom vodom, a do recepata za pripremanje jela od njih doći ćete vremenom, kombinujući ih jedne sa drugim ili sa ostalim povrćem u svežem obliku ili kao variva, salate ili kao ukusne poslastice.
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu.
Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom:
500 g brašna,
15 g kvasca,
3,5 dl vode,
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice soli,
3 vezice mladog crnog luka,
200 g crnih maslina,
200 g tunjevine iz konzerve,
6 koktel paradajza,
kašičica peršuna,
sok od pola limuna,
3 kašičice maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više