6 načina za pripremu sirove hrane

7839
- Advertisement -

1. Detelina (lucerka plava)

klice deteline

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

  • Ova vrsta je najbolja za klijanje, a može se koristiti i obična, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
  • Ona najviše klija, daje dugačke (3-5 cm) tanke mladice slatkastog ukusa.
  • Klijaju za 3 do 5 dana.

Sve izdanke možete, ako su vam jaki za upotrebu u svežem stanju, malo prokuvati, neke je dovoljno i samo popariti vrelom vodom, a do recepata za pripremanje jela od njih doći ćete vremenom, kombinujući ih jedne sa drugim ili sa ostalim povrćem u svežem obliku ili kao variva, salate ili kao ukusne poslastice.

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu.

Iz kuvara Manastira Rukumija

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 196 Review(s)
- Advertisement -