Hrskava pita sa tunjevinom

Hrskava pita sa tunjevinom

Advertisement

Sastojci za hrskavu pitu sa tunjevinom:

  • 500 g kora za pitu,
  • jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve),
  • 100 g proklijale pšenice,
  • jedna veza vlašca ili jedan crni luk i
  • jedan paradajz.

Hrskava pita sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. Paradajz i vlašac iseckati, dodati tunjevinu sa uljem iz konzerve i proklijalu pšenicu.
  2. Uzeti jednu koru za pitu i sipati tri pune supene kašike fila na sredinu kore uz sam rub.
  3. Kore saviti sa jedne i druge strane i smotati u rolnu.
  4. Savijene rolne pržiti na ulju samo dok ne porumene sa jedne i druge strane, da kora bude hrskava i dobije zlatnu boju, a fil ostane sočan jer se inače on može jesti bez termičkog obradjivanja.
  5. Rolne možete ukrasiti po želji i ukusu, zavisi od prigode, ja sam stavila posni majonez. Prijatno!

Recept poslala Mira Gosnjić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hrskava pita sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 9 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares