- Advertisement -
Sastojci za hrskavu pitu sa tunjevinom:
- 500 g kora za pitu,
- jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve),
- 100 g proklijale pšenice,
- jedna veza vlašca ili jedan crni luk i
- jedan paradajz.
Hrskava pita sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- Paradajz i vlašac iseckati, dodati tunjevinu sa uljem iz konzerve i proklijalu pšenicu.
- Uzeti jednu koru za pitu i sipati tri pune supene kašike fila na sredinu kore uz sam rub.
- Kore saviti sa jedne i druge strane i smotati u rolnu.
- Savijene rolne pržiti na ulju samo dok ne porumene sa jedne i druge strane, da kora bude hrskava i dobije zlatnu boju, a fil ostane sočan jer se inače on može jesti bez termičkog obradjivanja.
- Rolne možete ukrasiti po želji i ukusu, zavisi od prigode, ja sam stavila posni majonez. Prijatno!
Recept poslala Mira Gosnjić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Hrskava pita sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -