- Advertisement -
Sastojci za gurmanske pečurke:
- 300 g šampinjona,
- ulje,
- beli luk,
- 1 glavica crnog luka,
- praziluk,
- peršunov list,
- biber,
- so.
Gurmanske pečurke se pripremaju na sledeći način:
- Na zagrejanom ulju prodinstati narendanu glavicu crnog luka da dobije staklastu strukturu.
- Dodati sitno iseckan beli luk i nastaviti sa dinstanjem 1-2 minuta.
- Neprestano mešati.
- Dodati na listiće iseckane šampinjone i praziluk.
- Dinstati na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok pečurke ne puste sok.
- Po ukusu posoliti i pobiberiti.
- Dodati naseckane listove peršuna i nastaviti sa dinstanjem sve dok tečnost skoto potpuno ne ispari.
- Poslužiti toplo uz prilog po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Gurmanske pečurke
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -