- Advertisement -
Sastojci za posnu projaru sa lukom:
- 3 vezice mladog crnog luka,
- 800 g kukuruznog brašna,
- 1 šolja ulja,
- so,
- mlaka voda po potrebi.
Posna projara sa lukom se priprema na sledeći način:
- Očistiti i oprati luk pa ga, zajedno sa zelenim perima, iseći i kratko propržiti na zagrejanom ulju, koliko je potrebno da luk omekša.
- Skloniti sa grejne ploče i ostaviti da se ohladi.
- Brašno sipati u posudu za mešenje, napraviti udubljenje, dodati prohladjen prženi luk, so i naizmenično ulivati ulje i vodu, uz neprestano mešanje.
- Izraditi kompletnu, srednje čvrstu smesu.
- Uliti u uljem namazan kalup za pečenje.
- Poravnati površinu i peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok čačkalica zabodena u sredinu ne bude suva.
- Izvaditi, prekriti platnenom salvetom oko 10 minuta, da se proja prohladi.
- Poslužiti sečeno na komade ako je pečena u plehu ili izvaditi iz kalupa za male projice na tanjir pa služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna projara sa lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -