Pikantni hladni patlidžan

Pikantni hladni patlidžan

Advertisement

Sastojci za pikantni hladni patlidžan:

  • 2 okrugla patlidžana od po 350 g,
  • 6 listića nane,
  • vuster sos,
  • sirće,
  • 80 ml maslinovog ulja,
  • so,
  • 2 čena belog luka.

Pikantni hladni patlidžan se priprema na sledeći način:

  1. Isecite patlidžan na nešto veće kolutove.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u teflonskom tiganju i ispržite patlidžan.
  3. Kada je pržen, stavite ga na hartiju da upije masnoću.
  4. Oljuštite beli luk i isecite ga na tanke kolutove.
  5. Očistite i operite nanu i osušite je.
  6. Stavite patlidžan u činiju. Začinite ga kolutićima belog luka, isitnjenim listićima nane, sirćetom i posolite.
  7. Zatim sve poprskajte vuster sosom. Ponovite to sa svakim redom dok ne istrošite patlidžan.
  8. Ostavite da se sasvim ohladi i stavite u frižider.
  9. Izvadite iz frižidera na neko vreme pre služenja da dobije sobnu temperaturu.

Ovo jelo može da stoji u frižideru nekoliko dana

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pikantni hladni patlidžan
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares