- Advertisement -
Sastojci za pikantni hladni patlidžan:
- 2 okrugla patlidžana od po 350 g,
- 6 listića nane,
- vuster sos,
- sirće,
- 80 ml maslinovog ulja,
- so,
- 2 čena belog luka.
Pikantni hladni patlidžan se priprema na sledeći način:
- Isecite patlidžan na nešto veće kolutove.
- Zagrejte maslinovo ulje u teflonskom tiganju i ispržite patlidžan.
- Kada je pržen, stavite ga na hartiju da upije masnoću.
- Oljuštite beli luk i isecite ga na tanke kolutove.
- Očistite i operite nanu i osušite je.
- Stavite patlidžan u činiju. Začinite ga kolutićima belog luka, isitnjenim listićima nane, sirćetom i posolite.
- Zatim sve poprskajte vuster sosom. Ponovite to sa svakim redom dok ne istrošite patlidžan.
- Ostavite da se sasvim ohladi i stavite u frižider.
- Izvadite iz frižidera na neko vreme pre služenja da dobije sobnu temperaturu.
Ovo jelo može da stoji u frižideru nekoliko dana
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pikantni hladni patlidžan
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -