- Advertisement -
Sastojci za posnu pogaču uvijaču:
- kisela voda 300 ml,
- ulje 100 ml,
- šećer 1 kašičica,
- so 1 kašičica,
- brašno 600 g,
- kvasac 35 g,
- margarin 100 g.
Posna pogača uvijača se priprema na sledeći način:
- U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Sjedinite sa uljem i solju, zatim brašnom zamesite testo. Ostavite na toplom mestu 30-45 minuta da testo nadođe.
- Nadošlo testo podelite na tri jednaka dela.
- Prvo testo razvucite na 25×50 cm. Premažite margarinom.
- Razvucite i drugo testo isto kao prvo zatim ga prebacite preko njega. Ponovite postupak premazivanja. Razvucite i treće testo i stavite preko drugog testa. Oklagijom razvucite još malo testo. Nožem isecite trake na 1-1,5 cm širine ali jedan kraj ostavite ne isečen.
- Od levog kraja ne isečenog dela krenite sa uvijanjem testa sve do vrha.
- Zatim oko donjeg dela uvite u krug.
- Stavite u tepsiju prečnika 28 cm obloženu papirom za pečenje.
- Ostatak margarina istopite i premažite pogaču. Pospite je susamom i ostavite na toplom mestu 30 minuta.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Recept poslala Danka Marković
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pogača uvijača
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -