Posna pogača uvijača se priprema na sledeći način:
U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Sjedinite sa uljem i solju, zatim brašnom zamesite testo. Ostavite na toplom mestu 30-45 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo podelite na tri jednaka dela.
Prvo testo razvucite na 25×50 cm. Premažite margarinom.
Razvucite i drugo testo isto kao prvo zatim ga prebacite preko njega. Ponovite postupak premazivanja. Razvucite i treće testo i stavite preko drugog testa. Oklagijom razvucite još malo testo. Nožem isecite trake na 1-1,5 cm širine ali jedan kraj ostavite ne isečen.
Od levog kraja ne isečenog dela krenite sa uvijanjem testa sve do vrha.
Zatim oko donjeg dela uvite u krug.
Stavite u tepsiju prečnika 28 cm obloženu papirom za pečenje.
Ostatak margarina istopite i premažite pogaču. Pospite je susamom i ostavite na toplom mestu 30 minuta.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Sastojci za čokoladne kesten bombice sa šljivama:1 pakovanje smrznutig kesten pirea (250g),20 višanja bez koštica,50g čokolade za kuvanje,1 kašičica ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više