Posna pogača uvijača

Posna pogača uvijača

Advertisement

Sastojci za posnu pogaču uvijaču:

  • kisela voda 300 ml,
  • ulje 100 ml,
  • šećer 1 kašičica,
  • so 1 kašičica,
  • brašno 600 g,
  • kvasac 35 g,
  • margarin 100 g.

Posna pogača uvijača se priprema na sledeći način:

  1. U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Sjedinite sa uljem i solju, zatim brašnom zamesite testo. Ostavite na toplom mestu 30-45 minuta da testo nadođe.
  2. Nadošlo testo podelite na tri jednaka dela.
  3. Prvo testo razvucite na 25×50 cm. Premažite margarinom.
  4. Razvucite i drugo testo isto kao prvo zatim ga prebacite preko njega. Ponovite postupak premazivanja. Razvucite i treće testo i stavite preko drugog testa. Oklagijom razvucite još malo testo. Nožem isecite trake na 1-1,5 cm širine ali jedan kraj ostavite ne isečen.
  5. Od levog kraja ne isečenog dela krenite sa uvijanjem testa sve do vrha.
  6. Zatim oko donjeg dela uvite u krug.
  7. Stavite u tepsiju prečnika 28 cm obloženu papirom za pečenje.
  8. Ostatak margarina istopite i premažite pogaču. Pospite je susamom i ostavite na toplom mestu 30 minuta.
  9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta a zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.

Recept poslala Danka Marković

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pogača uvijača
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 14 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares