Posna gibanica sa krompirom

286
- Advertisement -

Posna gibanica sa krompirom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu gibanicu sa krompirom:

  • 500 g kora za pitu,
  • 500 g krompira,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 100 ml ulja,
  • 200 ml kisele vode,
  • so, biber po ukusu,
  • prstohvat aleve paprike (opciono).

Posna gibanica sa krompirom se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende. Potom ga stavite u cediljku da se ocedi višak vode. Dok se krompir cedi, sitno naseckajte crni luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodajte ocedjen krompir u tiganj sa lukom i propržite ih zajedno nekoliko minuta dok krompir ne omekša. Začinite solju, biberom i, po želji, prstohvatom aleve paprike.
  3. Uzmite kore za pitu i nauljite svaku koru sa malo ulja. Na svaku drugu koru stavite po kašiku pripremljenog nadeva od krompira i luka. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i nadev.
  4. Kada ste složili gibanicu, prelijte je sa 200 ml kisele vode, ravnomerno rasporedivši tečnost po površini.
  5. Pecite gibanicu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gibanica sa krompirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -