- Advertisement -
Sastojci za posnu gibanicu sa krompirom:
- 500 g kora za pitu,
- 500 g krompira,
- 2 glavice crnog luka,
- 100 ml ulja,
- 200 ml kisele vode,
- so, biber po ukusu,
- prstohvat aleve paprike (opciono).
Posna gibanica sa krompirom se priprema na sledeći način:
- Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende. Potom ga stavite u cediljku da se ocedi višak vode. Dok se krompir cedi, sitno naseckajte crni luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte ocedjen krompir u tiganj sa lukom i propržite ih zajedno nekoliko minuta dok krompir ne omekša. Začinite solju, biberom i, po želji, prstohvatom aleve paprike.
- Uzmite kore za pitu i nauljite svaku koru sa malo ulja. Na svaku drugu koru stavite po kašiku pripremljenog nadeva od krompira i luka. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i nadev.
- Kada ste složili gibanicu, prelijte je sa 200 ml kisele vode, ravnomerno rasporedivši tečnost po površini.
- Pecite gibanicu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna gibanica sa krompirom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -