Posne krofne sa čokoladom

1995
- Advertisement -

Posne krofne sa čokoladom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne krofne sa čokoladom:

  • 1 kg brašna,
  • 3 dl vode,
  • 2 dl sojinog ili palminog mleka,
  • 1 kvasac,
  • 1 kašičica soli,
  • 5 kašika šećera,
  • 1 dl ulja,
  • rendana kora od limuna,
  • 150 g posne čokolade za punjenje,
  • prah šećer za posipanje.

Za prženje:

  • 500 g palmine masti,
  • 200 g ulja.

Posne krofne sa čokoladom se prave na sledeći način:

  1. U mlako sojino ili palmino mleko sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da nadodje.
  2. U činiju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, ulje, narendanu koricu limuna i nadošao kvasac, pa testo u početku mesiti sa varjačom.
  3. Zatim uz dodavanje ostatka brašna i mlake vode testo umesiti rukom i ostaviti ga 45 minuta da nadodje.
  4. U toku tih 45 minuta testo dva puta premesiti (na 15minuta).
  5. Uskislo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu, pa rastanjiti oklagijom debljine 5 mm.
  6. Vaditi krugove modlom za krofne ili čašom.
  7. Na jedan krug staviti kockicu čokolade, ivice premazati sa malo vode, pa odgore staviti drugi krug. Prstima spojiti ivice. Ivice se premazuju vodom, da bi se krugovi lepo spojili, da fil ne bi cureo.
  8. Gotove krofne redjati na čaršav, pokriti ih i ostaviti jos 15 min da odmaraju.
  9. Za to vreme staviti da se ugreju palmina mast i ulje na srednju temperaturu. Ulje ne treba biti jako ugrejano da krofne prilikom prženja ne bi izgorele, a unutra ostale „žive“.
  10. Kada se mast ugrejala spuštati krofne tako da odgore dodje strana na kojoj su „ležale“ i prelivati ih odgore sa mašću.
  11. Kada se ispeče donja strana, preokrenuti krofnu.
  12. Gotove stavljati prvo na salvet, da bi se upio višak masnoće, pa ih onda stavljati na tacnu.
  13. Pred služenje ih posuti sa prah šećerom.

Autor: Maja Černjev

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne krofne sa čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Based on 23 Review(s)
- Advertisement -