Pomešati po šolju heljdinog i ječmenog brašna, dodati malo praška za pecivo, prstohvat soli i kiselu vode po potrebi, pa ispeći palačinke.
Kada se prohlade, prve dve se filuju ajvarom, treća rendanom šunkom od tune (ima je u većim trgovinama), četvrta ajvarom i posnim, rendanim kačkavaljem na biljnoj bazi bez kazeina.
Sastojci za posni čokoladni sladoled:2 konzerve od 400ml kokosovog krema (ohlađenog preko noći u frižideru),60g kakao praha u prahu,400g urmi bez koštica,1 kašičica ekstrakta vanile,120ml nezaslađenog bademovog mleka,Opcioni dodaci: 2 kašike hladne instant kafe ili 1/2 kašičice cimeta.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više