Posna palenta sa tunjevinom

222
- Advertisement -

Posna palenta sa tunjevinom

Advertisements

Sastojci za posnu palentu sa tunjevinom:

  • 1 šolja kukuruznog brašna (palente),
  • 4 šolje vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 1 šolja narendanog tofua,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju (opciono).

Posna palenta sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. U loncu zagrejte vodu sa solju dok ne provri.
  2. Postepeno dodajte kukuruzno brašno uz stalno mešanje kako biste izbegli grudvice. Smanjite vatru i kuvajte uz stalno mešanje dok palenta ne postane gusta i kremasta, oko 20 minuta.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane mirisan.
  4. Dodajte oceđenu tunjevinu i kratko je propržite sa belim lukom.
  5. Kada je palenta gotova, prelijte je smesom tunjevine i belog luka.
  6. Preko svega narendajte tofu i, po želji, pospite svežim peršunom ili bosiljkom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna palenta sa tunjevinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -