- Advertisement -
Sastojci za posnu palentu sa tunjevinom:
- 1 šolja kukuruznog brašna (palente),
- 4 šolje vode,
- 1 kašičica soli,
- 1 konzerva tunjevine,
- 1 šolja narendanog tofua,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju (opciono).
Posna palenta sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- U loncu zagrejte vodu sa solju dok ne provri.
- Postepeno dodajte kukuruzno brašno uz stalno mešanje kako biste izbegli grudvice. Smanjite vatru i kuvajte uz stalno mešanje dok palenta ne postane gusta i kremasta, oko 20 minuta.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane mirisan.
- Dodajte oceđenu tunjevinu i kratko je propržite sa belim lukom.
- Kada je palenta gotova, prelijte je smesom tunjevine i belog luka.
- Preko svega narendajte tofu i, po želji, pospite svežim peršunom ili bosiljkom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna palenta sa tunjevinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -