- Advertisement -
Sastojci za posne rezance sa prazilukom:
- 350 g posnih rezanaca,
- 750 g praziluka,
- šargarepa,
- koren celera,
- 2 kašike sitno seckanog peršuna,
- 150 g paradajza,
- ulje,
- so,
- biber.
Posni rezanci sa prazilukom se pripremaju na sledeći način:
- U vreloj i slanoj vodi kuvati rezanca.
- U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti iseckanu šargarepu, praziluk i koren celera.
- Dodati peršun i dinstati oko 5 minuta.
- Dodati paradajz, posoliti, pobiberiti i promešati.
- Ostaviti da se kuva oko 15 minuta.
- Isceđena rezanca staviti u dublji sud i dodati sadržaj iz tiganja.
- Ukrasiti peršunom i servirati.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni rezanci sa prazilukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:















- Advertisement -